Extreme 54% 13.6


    aantal
    aantal

    *Referentie

    Upload hier het factuur/adres

    • (max. bestandsgrootte 32 MB)

Beschrijving

De maandvervangingslenzen die geschikt zijn voor droge ogen ten gevolge van omgevingsfactoren als bijvoorbeeld computergebruik zijn de Extreme H2O 54% lenzen.
 
De Extreme H2O 54% lenzen hebben daarnaast nog een uitstekend kenmerk, ze zijn als enige maandvervangingslens te leveren in een diameter van 13.6 mm en 14.2 mm.
 
Behalve de materiaaleigenschappen die voorheen al zijn genoemd is deze lens dus ook uitermate geschikt voor kleine ogen van bijvoorbeeld jongeren, kleine lidspleetopeningen, of voor mensen die moeite hebben lenzen in te doen.
 
Het Hioxifilcon D materiaal heeft een waterretentie/water balans ratio die tot 3 keer beter presteert dan groep 4 materialen met vergelijkbaar watergehalte. Hierdoor kan de consument de gehele dag de contactlenzen dragen zonder dat er sprake is van discomfort door droge ogen. Tevens heeft het materiaal de eigenschap dat vervuilingen als eiwitaanslag zeer slecht aan de lens hechten, hetgeen resulteert in een schone comfortabele lens gedurende de gehele dag.

Lens specificaties

BCR Medium
Diameter 13.6 mm
Dikte bij -3,00 dpt 0.08 mm
Sterkte bereik +6.00 t/m -12.00 (-6.00 t/m -12.00 0.50 opl.)

Materiaal specificaties

Materiaal Hioxifilcon D
Watergehalte 54%
Zuurstofdoorlaatbaarheid (DK) 21 x 10-11