Extreme 54% Toric LC


    aantal
    aantal

    *Referentie

    Upload hier het factuur/adres

Beschrijving

De maandvervangingslenzen die geschikt zijn voor droge ogen ten gevolge van omgevingsfactoren als bijvoorbeeld computergebruik zijn de Extreme H2O 54% lenzen.

 

De Extreme H2O 54% lenzen zijn nu ook in een torische uitvoering leverbaar in twee verschillende cilinderwaarden de lowcilinder(LC) en de midcilinder(MC)

Behalve de materiaaleigenschappen die voorheen al zijn genoemd zijn deze lenzen voor laag astigmatisme en middel astigmatisme uitermate geschikt. De prijs is voor een torische lens zeer gunstig zodat dit niet een belemmering is om uw cliënt een optimale gezichtsscherpte te geven.

Het Hioxifilcon D materiaal heeft een waterretentie/water balans ratio die tot 3 keer beter presteert dan groep 4 materialen met vergelijkbaar watergehalte. Hierdoor kan de consument de gehele dag de contactlenzen dragen zonder dat er sprake is van discomfort door droge ogen. Tevens heeft het materiaal de eigenschap dat vervuilingen als eiwitaanslag zeer slecht aan de lens hechten, hetgeen resulteert in een schone comfortabele lens gedurende de gehele dag.

Lens specificaties

BCR Medium
Diameter 14.2 mm
Dikte bij -3,00 dpt 0.14 mm
Sterkte bereik plano t/m -6,00 en +0.25 t/m+4.00 (0,25 opl.)
Cilinder LC
Asrichting 15° tot 180° in stappen van 15°

 

Materiaal specificaties

Materiaal Hioxifilcon D
Watergehalte 54%
Zuurstofdoorlaatbaarheid (DK) 21 x 10-11